Raimon, una vida cercant a déu

Oriol Domingo

 

Raimon s’ha acomiadat com cantant amb la seva primera cançó, “Al vent”. El poema mostra que el cantant Raimon està al llarg de la seva vida “buscant a déu”, “déu” escrit en minúscula.... Hi ha diverses experiències humanes de “Déu”, de “déu”, del no res.

- Raimon (cantant):

“I tots, / tots plens de nit, / buscant la llum, / buscant la pau, / buscant a déu, / al vent del món”.

- O.D. (www.avantguarda.cat):

“La vida del cantautor Raimon és una recerca de déu, de déu en minúscula però de déu, com canta des del primer dia i en el seu comiat en la impactant cançó “Al vent”. Hi ha homes i dones, creients o no, que busquen a Déu o a déu. El busquen tota la seva vida. Aquesta recerca és profundament humana perquè forma part de la condició humana. L’experiència mostra que és una recerca que es dona arreu i en tots els temps. Déu o déu pot ser una resposta als interrogants de l’existència. Déu o déu també és un interrogant. Creure, cercar, preguntar, dubtar son elements compatibles que configuren una manera de viure. Crec perquè dubto, i dubto perquè crec”.

- Quin Monzó (escriptor):

“Sóc clarament ateu”.

- Àlex Gutièrrez (periodista):

“Em va agradar el teu apunt “Avortament? O dones que avorten?”. Aquests contrapunts són molt interessants, fins i tot pels qui ens miren els assumptes religiosos des d’una respectuosa barrera”.

- Miguel Ángel Bastenier (periodista. 1940/2017):

“Sóc catòlic no creient”

- Rafael Argullol (filòsof):

“Malgrat no ser cristià tinc feblesa per la figura de Crist. M’agrada el seu misteri, el seu deliri, el seu odi a la hipocresia, la seva capacitat de sorprendre”.

- Ngugi wa Thiong’o (candidat al premi Nobel de Literatura):

“La vida humana aspira a l’espiritualitat, però les religions amb els seus rituals se n’allunyen”.  

   

 

Per llegir l'article complet subscrigui's a l'edició impresa en aquest enllaç

 

 

Número 482

Gener/Febrer 2018

Portada

>Subscrigui's a FocNou

>Demanar aquest número

Seccions

Segueix-nos a Facebook

Segueix-nos a Twiter

Canal Vimeo FocNou