Nou any, nous propòsits

 

Emili Pacheco

Com passa el temps!!! Ja fa un any que ens va deixar Joaquim Gomis. L’alma mater d’aquesta revista durant molts anys. Director, redactor, i durant l’últim any de la seva vida, l’editor. Hem treballat al llarg de l’últim any per mantenir l’essència de la revista que rebeu a casa vostra.

Per cert, aprofito per donar-vos les gracies per la confianca que ens feu i tambe per la paciencia. Ara que comenca el nou any, una de les nostres assignatures pendents, i que millorarem de ben segur, sera arribar mes puntuals a casa vostra. Be, com us deia, mantenim l'essencia del que ha estat i sera Foc Nou, tot i que com heu pogut comprovar, al llarg de l'ultim any, hem introduit noves seccions, noves firmes, com la de Teresa Carreras, una periodista amb un llarg bagatge professional a TVE. Entre altres, Carreras va ser, al llarg de 10 anys, corresponsal de la televisio publica a Brussel・les. Actualment, es la presidenta de l'APEC, l'Associacio de Periodistes Europeus a Catalunya. I, des d'ara, tambe podreu gaudir de la seva lectura a traves d'aquestes pagines. Una altra de les incorporacions destacades ha estat la del periodista Oriol Domingo. Fins fa molt poc, ha desenvolupat la seva tasca professional al diari La Vanguardia com a redactor especialitzat en temes de religio. La seva mirada critica, la seva analisi de l’actualitat amb un estil molt personal i peculiar, ens acompanyara al llarg de tot el 2015. Les incorporacions d’aquests dos periodistes se suma a la de Biel Cadilla, i una nova firma que podreu descobrir en el proper numero. Des de la redaccio, apostem tambe clarament pels joves periodistes que comencen a fer-se un lloc en el mon comunicatiu i que tenen especial sensibilitat cap als principis fundacionals d’aquesta revista.

JA TENIM NOVA PÀGINA WEB

Hem tancat l’any amb la posada en marxa de la nova pagina web. Tot i que, per a nosaltres, el format paper es primordial, tambe som conscients de la importancia d’estar presents, i de manera potent, a internet. Des de fa un any, hem apostat per difondre part dels continguts a traves de Facebook i Twitter, i ara, amb la pagina completament reformada, tambe ho fem a traves de www.focnou.cat. I des d’aqui us animo a entrar-hi, mirar, i si alguna cosa no us agrada, ja sigui en la versio digital com en la de paper, ens ho dieu. Estic a la vostra disposicio a traves del correu redaccio@focnou. cat. Estare encantat de rebre els vostres suggeriments, queixes i comentaris al voltant de la revista i els seus continguts. Tambe, ja que estem a l’inici del nou any, m’agradaria que ens feu arribar propostes de temes que voleu que abordem, que tractem al llarg d’aquest 2015. No vull oblidar de donar les gracies a traves d’aquesta pagina a la persona que al llarg dels ultims mesos ens ha donat un cop de ma amb el disseny i posada en marxa de la nova web, en Ferran Martin. Ell ha estat l’encarregat de fer el disseny de les pagines de El Ciervo i Foc Nou, i tambe ho fa de Dialogal, les tres revistes que edita El Ciervo 96, SL. I, abans d’acabar, deixeu-me destacar, del contingut d’aquest exemplar, la interessant entrevista que Biel Cadilla fa al director de Caritas Barcelona, Salvador Busquets. Ens dona dades per a la reflexio i a tenir molt en compte en el nou any que tot just acabem de comencar. Un any mes, gracies per ser al nostre costat. Espero que gaudiu amb la lectura de Foc Nou.